dinsdag 25 april 2017

Heerlijke aardappeltaart

Op Pinterest (bij de pins van flairathome) kwam ik een aardappeltaart tegen en ondanks dat ik geen echte aardappeleter ben, zag deze er toch zeker heel lekker uit. 's Middags al op tijd begonnen met klaarmaken, gelijk erna afgewassen .... perfect. Mocht je het ook eens willen proberen? Hier is gelijk het recept.

Aardappeltaart

Dit heb je nodig

Voor 2 personen
400-500 gr aardappels
250 gr prei
1 paprika
halve courgette
3 eieren
200 ml kookroom of slagroom
1 el tijm
snufje zwarte peper
100 gr spekreepjes
halve tl knoflookpoeder
evt. handje geraspte kaas

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en snijd de aardappels in blokjes. Zet een pan water op en kook de aardappelblokjes circa 10 minuten. Snijd de prei, paprika en courgette in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de groenten met de kruiden circa 5-8 minuten totdat ze wat zachter zijn. Voeg vervolgens de spekreepjes toe en bak deze gaar. Als de spekreepjes gaar zijn, zet je het vuur uit en schep je de groenten en spekjes in een springvorm of ovenschaal. Voeg ook de gekookte aardappelblokjes toe en meng alles door elkaar. Meng in een beker de eieren met de kookroom. Giet dit over de ovenschotel heen en meng eventueel nog een beetje er doorheen. Klein beetje geraspte kaas er overheen en de aardappeltaart kan voor circa 30-40 minuten in de oven.
Eet smakelijk!



1 opmerking:

  1. Je kan ook de hoeveelheid aardappel halveren en vervangen door bloemkool.
    Dit proef je echt niet terug.
    Hij klinkt erg lekker in elk geval.

    BeantwoordenVerwijderen