Het recept is vrij eenvoudig:
* 400 ml griekse yoghurt
* 2 a 3 tenen uitgeperste knoflook
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 eetlepel azijn
* geraspte en goed uitgelekte komkommer
* evt wat zout
Na de komkommer eerst te hebben geschild en in grove stukken te hebben gesneden, ging het raspen ervan vrij snel. Vervolgens heb ik de geraspte komkommer in een schone theedoek gedaan en goed uitgeknepen, er kwam behoorlijk wat vocht uit.
Alles mengen is natuurlijk het aller makkelijkst en was dan ook vlot gebeurd. Na wat te hebben geproefd niet geheel tevreden, ik vond de smaak toch ietwat te scherp. Mmmmmmmm ..... wat nu? Toch maar even bij de overbuurvrouw langs geweest en haar om advies gevraagd, daar ze dit recept voor mijn gevoel al vaker had gemaakt en ik had het gelukkig goed ingeschat. Ook zij vond de smaak te scherpe en wist eigenlijk gelijk wat ik miste: de olijfolie en de azijn. Nadat ze had toegevoegd was de smaak gelijk goed, echt zoooooo lekker en er moest natuurlijk ook gelijk getest worden. Een schaal met reepjes paprika, plakjes komkommer en snoeptomaatjes had ik al klaar liggen. Ook op een stokbrood net uit de oven is het goed eten, glaasje wijn erbij en klaar ermee.
Eet smakelijk!!!!!!!!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten