maandag 27 maart 2017

Shirt Lady Indira

Het heeft even een poosje geduurd, maar nu toch weer een setje af, heerlijk. De stof kwam ik op MP tegen en kon 'm toch echt NIET aan m'n neus voorbij laten gaan. Na een redelijk bod en verzendkosten te hebben betaald, kreeg ik de stof al vrij snel binnen, helemaal blij.






Ook het patroonLady Indira (FM) van internet geplukt. Na goed opmeten de juiste maat gekozen. Tekenen, knippen, lussen (ja ik kan nog steeds niet zonder) en ik kon het shirt in elkaar zetten en voila, hier is het resultaat.


Het shirt was op zich niet moeilijk naaien en elke keer als ik even de mogelijkheid had, kon ik weer verder. De hals is niet geheel naar tevredenheid gelukt, maar over het algemeen ben ik er toch blij mee.




Het jasje had ik vorig jaar aan het begin van het voorjaar al gekocht, omdat ik 'm zo leuk vond, maar heb eigenlijk nooit de moeite genomen om er iets leuks bij te kopen of te maken. Bij het voorjaar - cq zomer klaarmaken van de kledingkast kwam ik dit jasje weer tegen .... wat een uitkomst. Ben er dus ook helemaal blij mee. Omdat het shirt best wat langer uitvalt, kan er prima een legging onder en die heb ik er gelukkig ook al bij. Geen zin in een legging? De passende broek is er ook. Op naar het volgende project. Welke? Mmmmm, nog geen idee, maar dat komt vast goed.


dinsdag 7 maart 2017

Joggingbroek

Zo, het eerste kledingstuk dit jaar is klaar ... en wel een joggingbroek, Lady Haven van Farbenmix. Het patroon had ik al een poosje liggen, net als de stof. Tijd en zin om eraan te beginnen ontbraken, totdat ik me er gewoon toe heb gezet en ben begonnen.



Tijdgebrek leek me de das om te doen om 'm af te maken, maar met een beetje doorzettingsvermogen en een boel geduld heb ik 'm toch afgemaakt. Tussendoor heb ik 'm met regelmaat gepast, daar ik eigenlijk te weinig ervaring heb met het maken van broeken. De broek zelf is van een mooie, ietwat dikkere tricot, echt een heerlijk materiaal.



Voor de zakken had ik nog een leuke, wat dunnere tricot over, waarvan ik vorig jaar al een shirt met lange mouwen heb gemaakt. Zo heb ik dan een leuk passend setje bij elkaar, iets waar ik me eigenlijk nooit mee bezig heb gehouden, maar wel iets wat het makkelijker maakt om wat sneller iets leuks uit de kast te trekken op het moment dat je geen zin of tijd hebt om uitgebreid te gaan zoeken.


Het volgende project? Tja, daar moet ik nog even over nadenken. Mijn lijstje hangt vrolijk aan het prikbord in de woonkamer, dus gewoon een kwestie van rustig kijken waar ik zin in heb en welke leuke stofjes ik in huis heb om mee aan het werk te gaan.