Follow by Email

donderdag 7 mei 2015

Eindelijk !!! Mijn blouse is af

Nog nooit had ik een blouse voor mezelf gemaakt, maar vond het daar nu toch wel eens tijd voor. Met grote regelmaat heb ik simpele (maar wel leuke) shirtjes en blouses voor mezelf gemaakt, nu dus eens tijd voor wat nieuws.

Na eens grondig in mijn kast te hebben gekeken, kwam ik deze fris kleurende linnen tegen, alweer goed 2 jaar geleden op het stoffenspektakel in Zwolle gekocht. Vervolgens een patroon uit een Knip van een voorgaand jaar (blouse 13 uit de Knip Maart 2013) gehaald en bij de hobbywinkel de Blauwe Vlinder bij ons op het dorp passende knopen gehaald.
Patroon getekend, geknipt, afgelockt en naaien. Tijdens het naaien een paar keer gepast en dat was maar goed ook. De armsgaten heb ik iets ruimer gemaakt, daar ik die iets te strak vond zitten.
Toen de blouse eenmaal klaar was heeft 'ie nog zeker 2 weken zitten wachten (nou ja gehangen aan een kledinghanger) ... jawel, op de knopen. Gebrek aan tijd en geduld zorgden voor de vertraging, echter ... vanmiddag lekker rustig thuis met kindlief, heerlijk knopen aangezet en nu een heel tevreden gevoel.

Of er nog een blouse komt? Ja vast wel; eerst andere dingen afmaken waar ik mee bezig ben en dan het volgende stofje

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen