Follow by Email

dinsdag 10 februari 2015

Op maat gemaakt rokje

Al voordat de winter eind vorig jaar begon, riep ik enthousiast dat ik mezelf geen kleding zou kopen. Alles moest gemaakt worden. Helaas heb ik daar niet aan gehouden en heb ik er in de opruiming toch nog wat leuke dingen bijgekocht.
Echter, nu ik voldoende winterkleding heb en weer uitkijk naar mooier weer, heb ik een poosje geleden besloten te beginnen met de eerste dingen voor het voorjaar en de zomer. Het eerste stuk, een bloesje heb ik de vorige keer al op mijn blog gezet.

Vervolgens ben ik begonnen met het tekenen en uitwerken van een rokje voor mezelf. Daar ik via Cuppens-Geurs de beginnersopleiding doe, heb ik hier het basispatroon voor een rokje uitgehaald en deze op eigen maat aangepast, welliswaar met hulp van lerares.


Vervolgens begonnen met knippen van de stof en in elkaar zetten, inclusief rits (hetgeen ik nog nooit op nette manier had gedaan). Ondanks dat het  naaien me iets langer duurde dan ik had gehoopt en gewild, heb ik 'm toch eindelijk klaar en kan ik tevreden zijn.


 
 
Een foto in deze mag dan natuurlijk niet ontbreken, dus bij deze.
 Oorspronkelijk meende ik op de rok alleen maar donkerblauw of iets dergelijks te kunnen dragen, maar bij nader inzien past ook donkerbruin erbij. Dit maakt het rokje nog draagbaarder, een goed gevoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen