Follow by Email

dinsdag 25 februari 2014

Na enig zwoegen ... mijn eerste korte broek

Enige tijd geleden ben ik begonnen met een korte broek voor mezelf. Om op tijd mijn zomergardarobe klaar te hebben, moest ik maar eens op tijd beginnen was (en is) mijn credo. Zo gezegd, zo gedaan. Echter, met de boord was het nog even een gevecht, dus na enige hulp op naailes afgelopen donderdag meende ik deze broek in kort tempo klaar te hebben ... dus niet.

De boord hoefde alleen nog doorgestikt te worden en na 2 teleurstellende en mislukte pogingen, verdween 'ie in de hoek, wachtend op een rustig moment van inkeer. En ja, warempel, toen ik afgelopen zaterdagavond lekker in bed lag op weg naar dromeland, kwam in 1 keer deze korte broek langs wandelen. Ik wist zomaar wat er fout was gegaan. Vandaag had ik eindelijk de kans en de rust om mijn fout te herstellen. Voor de 2e keer de naad van de zoom weer losgehaald en in plaats van aan de achterkant de boord dicht te naaien, gewoon aan de voorkant genaaid.


En wat een resultaat, mijn machine op tempo erg langzaam de boord netjes afgewerkt. Vervolgens de beide knoopsgaten erin gemaakt, knopen met de hand aangenaaid en de zoom in de pijpen en kijk nu. De broek is nog even richting wasmand gegaan om 'm zo schoon gewassen en gestreken lekker klaar te kunnen leggen voor de zomer.

En de zomer? Die mag wat mij betreft al beginnnen.
Gelukkig heb ik met deze broek voldoende ervaring opgedaan om zo ook de 2e broek in dezelfde korte versie af te werken. Ook is er van het patroon van deze broek een lange broek te maken en dat gaat zeker lukken. Nu daar nog even de juiste stof voor uitzoeken en deze crea bea kan goed voorzien van leuke kleding heerlijk de zomer door. Wat een heerlijk vooruitzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen