Follow by Email

vrijdag 1 november 2013

Toch nog kunnen vinden

Een aantal weken geleden kwam ik, al winkelend, dit boek tegen met leuke patronen erin met diverse patronen  voor verschillende tassen in een boekhandel met goedkopere boeken. Ik was gelijk enthousiast, echter, het was het laatste exemplaar en was, om welke reden dan ook, niet voorzien van het patronenblad. Bij navraag zou ik moeten wachten op de volgende zending de week erna, maar omdat ik geen zin had er speciaal 15 km verderop te gaan speciaal voor het boek, had ik goede hoop 'm dichterbij te kunnen kopen. Mijn geduld werd beloond.
Gister, na naailes, ben ik gelijk het dorp in gegaan en daar hadden ze voldoende van deze boeken liggen, in plastic verpakt en met een inkijkexemplaar. Nu geen reden meer om het boek te laten liggen, met name gezien de leuke prijs ervan.

Gistermiddag in alle rust zitten kijken, een patroon en stoffen uitgezocht.Voor de buitenkant een stevige donkerblauwe jeans, de binnenkant een ietwat kreukelige wit met blauwe katoenen stof en voor de hengsels een lichtblauwe linnen. De jeans en de kreukelige stof zijn gelijk de wasmachine in gegaan om krimpen te voorkomen. Nu de linnen stof in de machine en we kunnen aan de gang. Voordat ik de buitenkant in elkaar ga naaien, wil ik de jeans eerst nog voorzien van leuk borduurwerk, wat gehaakte bloemetjes, lintjes en andere leuke dingen, dus dat wordt googlen en andere blogs kijken voor leuke ideeen.

En zolang de stof nog lekker hangt te drogen, ben ik bezig met werkjes die nog liggen te wachten op de finishing touch, zoals dit jurkje. Voor de zomervakantie, die nu alweer zo lang geleden lijkt te zijn voor mijn gevoel, had ik 'm al geknipt en gelust. Helaas kwam het er niet van om 'm in elkaar te naaien en is 'ie dus een hele poos blijven liggen. Uiteindelijk, een week of 2 geleden de (raglan)mouw erin en de zijnaden aansluitend genaaid hoor. En alsof het jurkje al niet lang genoeg had liggen wachten op afwerking, was ik niet tevreden over de afwerking. Uiteindelijk afgelopen woensdag de naden uitgehaald, opnieuw genaaid, zoompjes in de mouwtjes en onderaan de jurk een zoom. Nu nog het beleg en de jurk is klaar voor komend zomer. Hoe simpel kan het toch wezen aan het einde van de dag.


1 opmerking:

  1. Al tijden op zoek naar zo'n boek. Staan er leuke tassen in? Weet jij of en waar deze boeken nog te koop zijn?

    BeantwoordenVerwijderen